Gemeente Den Haag | Stadsdeel Loosduinen
Gemeente Den Haag | Stadsdeel Loosduinen
19 mei 2022

Winnende projecten wijkbudget Houtwijk

Elkaar makkelijker ontmoeten en een schone buurt. Op deze onderwerpen kregen de wijkbudgetplannen voor Houtwijk van haar inwoners de meeste stemmen. Het budget van 30.000 euro kan worden verdeeld over de acht hoogst gescoorde plannen. Zo kan het terras van het theehuis Buurtboerderij ‘De Nijkamphoeve’ worden uitgebreid en opgeknapt. En komen er afvalgrijpers voor buurtbewoners in bruikleen en blikvangers op de Escamplaan en in Houtwijk. Dit is een aantal van de winnende projecten van de verkiezingen voor het wijkbudget Houtwijk. De winnende projecten worden vanaf dit jaar uitgevoerd.

Woensdag 18 mei zijn de acht winnaars van het wijkbudget Houtwijk gefeliciteerd door stadsdeeldirecteur Mustapha el Boumeshouli en zijn geldcheques en bloemen uitgereikt.

In totaal is 3438 keer gestemd op 13 haalbare plannen die uiteindelijk uit de 31 ingediende plannen zijn geselecteerd. Het project Uitbreiding en opknappen van het terras theehuis Buurtboerderij ‘De Nijkamphoeve’, ingediend door Monique Palman voor een bedrag van €2500, is met 652 stemmen de favoriet van de wijk. Dit plan valt buiten Houtwijk, maar omdat de vele Houtwijkers daar vrijwilligerswerk doen én hebben gestemd heeft de Nijkamphoeve toch gewonnen. Het plan voor de afvalgrijpers die bij wijkcentrum Bokkefort door bewoners geleend kunnen worden, werd ingediend door Sophieke Kappers. Het voorstel kreeg 633 stemmen. Hier wordt €1000 voor beschikbaar gesteld. De blikvangers voor op de Escamplaan zijn ingebracht door Rui Darte. Dit plan werd gekozen met 526 stemmers voor een totaalbedrag van 3600,-.

Mustapha el Boumeshouli, stadsdeeldirecteur Loosduinen: “het wijkbudget is dankzij betrokkenheid en inzet van de inwoners zelf tot stand gekomen”

De initiatiefnemers gaan nu samen met de gemeente aan de slag om de komende drie jaar uitvoering te geven aan de plannen. Meer informatie over de winnende plannen en uitslagen vindt u op www.houtwijkbegroot.denhaag.nl 

Nieuw tijdstip inloop Bokkefort Houtwijk

Vanaf dinsdag 24 mei is de inloop Houtwijk in wijkcentrum Bokkefort verplaatst naar 14.30 tot 15.30 uur. Staedion, Parnassia, Wijkz, wijkagent en buurtpreventie staan dan klaar voor alle Houtwijkers met plannen en vragen. U bent van harte welkom voor een kopje koffie en een gesprek!

Bedankt
4

Activiteit op het digitaal buurtnetwerk Hoplr

Houtwijk
4 vind-ik-leuks
1 reactie
Dit maakt deel uit van
folder Project
Wijkagenda Houtwijk

In de Wijkagenda staat wat het belangrijkste is om in de wijk te verbeteren. Houtwijk koos: onderhoud van groen en straten, schoon en aandacht voor jongeren en kwetsbare personen uit de wijk

De Wijkagenda bepaalt de gemeente samen met iedereen die…

Lees meer
169 dagen resterend
arrow_upward